​Bij overlijden

Bij overlijden komt er naast het verdriet al gelijk het een en ander qua organiseren kijken. Om u daarbij te helpen hebben wij wat stappen voor u op een rijtje gezet zodat u weet wat te doen.

Overlijden thuis

Als u eraan toe bent belt u eerst met de (huis)arts om het overlijden te melden zodat deze naar u toe kan komen om het overlijden vast te stellen. Hier is geen haast bij, neem gerust de tijd om samen te zijn met de overledene en uw naasten en om familie/vrienden op de hoogte te brengen. Daarna kunt u ons bellen en bespreken wij telefonisch wat er op dat moment nodig is en wanneer wij naar u toe komen.

Overlijden in het ziekenhuis

Hier heeft u te maken met ziekenhuisprotocollen. De overledene zal binnen een bepaalde tijd worden overgebracht naar een mortuarium waar het desbetreffende ziekenhuis mee samenwerkt of in het mortuarium van het ziekenhuis zelf. Als u ons belt kunnen we samen bespreken waar de overledene vanuit het mortuarium naartoe kan worden gebracht; naar huis of naar een uitvaartcentrum. Bij overlijden s'nachts mag u ons direct bellen maar het is niet noodzakelijk u kunt dat ook s’ochtends doen. 

Gebeurt het overlijden op reis dan kunt u het beste de alarmcentrale van uw reisverzekering bellen.

Verzorging

Na het overlijden vindt de laatste verzorging van de overledene plaats. We overleggen met u wie uw dierbare gaat verzorgen; wij kunnen voor u de verzorging doen bij u thuis en uiteraard kunt u daarbij helpen. U kunt het natuurlijk ook zelf doen of wij zorgen ervoor dat de overledene liefdevol en met respect verzorgd wordt bij een uitvaartcentrum van uw keuze. Uw dierbare overledene kan thuis worden opgebaard of bij een uitvaartcentrum. Wij bespreken met u beide mogelijkheden zodat u weloverwogen een juiste beslissing kunt maken.

Bespreken van de wensen

De begrafenis of crematie dient plaats te vinden binnen 6 werkdagen na overlijden, er is dus tijd genoeg om juiste beslissingen te nemen. Afhankelijk van het tijdstip van overlijden kijken we wat er op dat moment nog kan of moet gebeuren. Belangrijke zaken die als eerste geregeld moeten worden op de eerste dag na het overlijden zijn onder andere de keuze voor begraven of cremeren, locatie, datum & tijd van de uitvaart. Wij gaan samen met u de rouwkaart en indien gewenst de rouwadvertentie maken. Verder maken we met u een overzicht wat de wensen zijn en hoe wij die samen met u het beste ten uitvoer kunnen brengen.